12. april 2022

Nyt medlem i NOVA5

Den 1. april er Amalie Tilma startet i NOVA5, hvor hun er ansat som arkitekt, men ikke i den klassiske forstand. Med et stort fokus på bæredygtighed er Amalie særligt optaget af hvordan arkitektur, kultur og natur gensidigt påvirker hinanden.

Amalie blev uddannet som arkitekt fra Det Kongelige Akademi i sommeren 2021, fra programmet Architecture and Extreme Environments og har siden da arbejdet freelance på en række udviklingsprojekter af klimatisk og humanistisk karakter.

Amalies tilgang til arkitekturen er eksperimentel og holistisk forstået på den måde, at hun kigger på flere parametre end blot selve bygningen. For hende er det afgørende at forstå sammenhængen mellem arkitektur, kultur og natur i samtalen om bæredygtighed. Derfor er det også vigtigt, at det politiske aspekt som fx verdensmålene og de mål, som vi har sat for CO2-reduktionen, bliver en integreret del af arbejdet.

Amalie har det seneste år boet i et bofællesskab på Sydfyn hvor drømmen om det landlige liv fik lov til at udfolde sig, men ønsker nu at bruge hendes viden aktivt i lidt større byggeprojekter, hvor er der mulighed for at indtænke klimabevidsthed på helt nye måder.

I NOVA5 er Amalie lige nu i gang med en renoveringsopgave i Svaneke på Bornholm, hvor hun skal være med til at puste nyt liv i boliger, som tidligere har været små fiskerhuse. Dog skal hun på længere sigt være med til at fokusere og nytænke arkitektur, med fokus på klimaet og mennesker.

9. marts 2022

Nye mennesker til NOVA5

Velkommen til Mikkel

(Nederst til højre på billede)

Den 1. november 2021 startede Mikkel hos NOVA5 Arkitekter, hvor han er ansat som arkitekt. Mikkel arbejder på nuværende tidspunkt på et boligprojekt i Herlev og en renoveringsopgave på Bornholm.

Mikkel blev færdiguddannet på Det Kongelige Akademi i 2011 og har siden da været tilknyttet en række tegnestuer, herunder Gottlieb Paludan Architects, PLH Arkitekter, Årstiderne Arkitekter og har desuden været selvstændig, inden han landede hos NOVA5 arkitekter.

Mikkel har over 10 års erfaring fra det private erhvervsliv, hvor han har været projektleder, på større bolig- erhvervs- infrastruktur- og forsyningsprojekter. Han har solide kompetencer inden for projektudvikling og projektstyring, stor viden om bæredygtigt og ressourcebevidst byggeri, såvel som digital ekspertise i bl.a. BIM, Revit, Rhino og ArchiCAD. Siden 2020 har han tilegnet sig ny viden om øget bæredygtighed i byggeriet, opnået gennem teknologisk innovation, effektiviseret konstruktion og optimeret materialeforbrug.

”Jeg har fundet en ny base hos NOVA5 Arkitekter, hvor jeg har mulighed for at fordybe mig i projekterne. Det inspirerer mig at kunne arbejde på kryds og tværs af projekter sammen med mine dygtige kolleger.” siger Mikkel.

Velkommen til Kawun

(Øverst til venstre på billede)

Den 8. november 2021 blevet Kawun ansat hos NOVA5 som projekterende bygningskonstruktør. Her er han allerede blevet en aktiv del af renovationsprojektet ’Munkevangen’.

Kawun er dimitteret fra KEA, men har også haft fornøjelsen af et udlandssemester i Milano på Politecnico di Milan. Kawun har derudover haft et praktikophold hos Dorte Mandrup Arkitekter.

”Jeg er utroligt beæret over at være en del af NOVA5 Arkitekter, og få muligheden for at formidle kvalitetsfyldt arkitektur i samarbejde med utrolig kompetente kollegaer. Som Bygningskonstruktør i NOVA5 har jeg allerede været med til at løfte samtlige af mine faglige kompetencer. Derfor er NOVA5 det perfekte sted for mig – Her har jeg plads til at videreudvikle mine færdigheder og blive til den bedste mulige konstruktør!” fortæller Kawun.

Til hverdag bor Kawun på Nørrebro, der er en tilstødende bydel til tegnestuen. Når Kawun ikke er på arbejde, så bruger han sin tid på musik, design og sport, men er også stor fan af at udforske byens adskillige kulturmuligheder med sine venner, og få en masse nye indtryk.

Velkommen til Caroline

(Øverst til højre på billede)

Caroline startede i NOVA5 arkitekter den 1. december 2021, hvor hun som Bygningskonstruktør projekterer både skoler, boliger og institutioner og er en del af tegnestuens projekteringsteam, som hjælper med tegnestuens mange nye projekter.

Caroline har tidligere været ansat i ak83 arkitekter, hvor hun også var en del af deres projekteringsteam, men ønskede nye udfordringer i samme stil, som de projekter NOVA5 er på og søger.

”For mig er det vigtigt, at jeg kan se mig selv i projekterne, og at der er plads til at forbyde sig og blive klogere. I NOVA5 får jeg mulighed for at være kreativ og finde løsninger, som er bygbare ude på projekterne. Det er altafgørende for mig” siger Caroline.

Til dagligt bor Caroline på Frederiksberg og nyder at cykle igennem byen til og fra arbejde. Hun interesserer sig meget for det kulturelle liv i København og bruger mange timer på at udforske byen i weekend.

Velkommen til Maria

(Nederst til venstre på billede)

Den 1. marts 2022 er Maria Chas Overgaard startet i Nova5 og skal være PQ- og kommunikationsansvarlig, hvor hun er blevet en aktiv del i akkvisitionsholdet ifm. at lave forhåndsaftaler og PQ’er. Derudover skal Maria løse tegnestuens kommunikative opgaver og projekter – helt fra hjemmeside til Sociale Medie-håndtering.

Maria er uddannet med en kandidat i Kommunikation og har erfaring fra forskellige ingeniørvirksomheder og entreprenør, hvor hun har besiddet lignende roller og har bistået ledelsen med forretningsudvikling og kunderelationer. Senest har Maria været ansat i WSP Danmark A/S, hvor hun alene var ansvarlig PQ-koordinator og deltog aktivt i tilbudskoordineringen på tværs af byggeri, forsyning & infrastruktur og miljø.

Maria fortæller: ”Jeg glæder mig til at komme rigtigt i gang hos Nova5 – at arbejde for en arkitekt er ikke nær så firkantet som hos fx ingeniører. Derfor håber jeg på, at jeg i Nova5 kan udfolde min kreativitet gennem kommunikation og forsøge at gøre Nova5 til en tydelig stærk arkitekt i Danmark.”

Maria bor på Østerbro et stenkast fra tegnestuen og cykler dagligt til og fra arbejde igennem fælledparken. Maria er gift med Morten, der er journalist og sammen har de Anna på 2 år. De elsker at bruge byen og dets tilbud og nyder at udforske hele København på weekend-gåture gennem byen.

6. januar 2022

FREDERIKSGÅRD SKOLE - EN SPECIALSKOLE VUNDET

SÅ ER DET NYE ÅR SKUDT GODT I GANG! I forlængelse af vores igangværende skoleopgaver for Københavns Kommune – Heibergskolen og Strandvejsskolen, har vi VUNDET opgaven om modernisering og udbygning af Frederiksgård Skole - en specialskole, der primært har elever med generelle indlæringsvanskeligheder og en mindre afdeling for børn med autisme og ADHD.

NOVA5 tager allerede nu fat på opgaven som totalrådgiver i samarbejde med EKJ Rådgivende Ingeniører som underrådgiver. Vi glæder os endnu en gang over at kunne bringe vores erfaring og viden om undervisningsmiljøer og læring i spil for at skabe gode inspirerende inkluderende rammer - denne gang for elever med særlige behov på Frederiksgård Skole.

15. december 2021

NY RAMMEAFTALE UNDERSKREVET

Odense kommune skal også i fremtiden være kendt for stærke lokalsamfund med skolen som omdrejningspunkt for liv og fællesskab. Vi er stolte af at fortælle, at vi for nylig har underskrevet én ud af tre rammeaftaler med Odense kommune, hvor vi over de næste fire år skal være med til at løfte denne opgave gennem renovering og modernisering af 30 folkeskoler og tilhørende lokalområder for 625 mio. kr.

Vi glæder os til at tage fat på de spændende opgaver i samarbejde med lokale kræfter hos Arkitektfirmaet Arne Birk, Land+ samt Hundsbæk & Henriksen.

9. december 2021

PRÆKVALIFICERET ØRESTAD SYD - KLUBHUS OG BANER

Vi er sammen med Dines Jørgensen & CO. og LYTT blevet prækvalificeret til at afgive tilbud på en ny opgave, hvor Københavns kommune skal etablere klubhus og baner i Ørestad Syd. I takt med at bydelen har udviklet sig og der er kommet flere borgere til, er der efterspørgsel på fodboldfaciliteter – rådgiver skal sammen med bygherre og interessenter skabe et nyt fodboldcentrum i bydelen, med tilhørende klubhus- og omklædningsfaciliteter samt en landskabelig plan for området.

Vi glæder os til at tage fat på tilbudsarbejdet!

11. oktober 2021

PRÆKVALIFICERET

NOVA5 er sammen med EKJ Rådgivende Ingeniører prækvalificeret til at modernisere Søndermarksskolen på Frederiksberg.

Frederiksberg Kommune planlægger en visionær strategi om fremtidens skole, hvor der vægtes højt på bæredygtighed og inddragelse af børn, forældre og lærere i beslutningsprocessen. Det svarer til vores erfaring og viden om grøn udvikling og samarbejde mellem bygherren og brugere - vi glæder os til at dykke ned i opgaven.

5. oktober 2021

DET BLÅ RUM PRÆMIERET - ET SØBAD I HERNING

Vi modtog i går Herning Byråds Bygningspræmieringspris 2021 for projektet Det blå rum. Dorte West, borgmester i Herning Kommune udtaler i forbindelse med prisoverrækkelsen:

”Prisen gives for en smuk og indbydende arkitektur, i en høj arkitektonisk kvalitet med et nyt og moderne formsprog. Projektet sætter nye standarder for bæredygtigt byggeri i Herning Kommune. Bæredygtighed har været et redskab i tilblivelsesprocessen, ligesom husets arkitektur og materialer afspejler bæredygtige valg.
Det Blå rum er hjulpet frem af de bedste rådgivere, og er skabt sammen med de mennesker, som skal bruge stedet. Det kan både ses og mærkes, at det er et hus, der er båret frem af entusiasme.
Det er et hus, der vil tilføre lokalområdet stor værdi, og som vil tilføre Herning Kommune nye blå og grønne oplevelser.”

Vi er meget beærede og glade over at modtage denne pris!

NOVA5 har tegnet projektet frem til og med projektforslag, hvorefter SWECO har færdiggjort det.

6. september 2021

PRÆKVALIFICERET TIL RAMMEAFTALE OM SKOLEPROJEKTER FOR ODENSE KOMMUNE

Vi er sammen med Hundsbæk & Henriksen og lokale Arne Birk Arkitekter blevet prækvalificeret til at give tilbud på rammeaftale for Velfærdens fundament - En kærlig hånd til Odenses lokalområder.

Odense skal også i fremtiden være kendt for stærke lokalsamfund med skolen som omdrejningspunkt for liv og fællesskab, og over de næste tre år vil byrådet indgå helt nye lokale aftaler med alle lokalområder i Odense for et samlet beløb på 625 millioner kroner.

Vi glæder os over muligheden, og til at tage fat på en spændende tilbudsproces!


18. juni 2021

Flere nye ansigter hos NOVA5

Vi har travlt med nye projekter på tegnestuen, og er derfor rigtig glade for at kunne udvide teamet med tre dygtige medarbejdere.

Arkitekt Sarah Heiberg har mange års erfaring i skitsering, brugerproces og helhedsplaner i Almene byggerier. Sarah vil ud over at styre projekter indgå i vores akkvisitionsteam.

Arkitekt Arendse Agger skal styrke tegnestuens team af dygtige og dedikerede sagsarkitekter med stor interesse i at få arkitektur, værdi og kvalitet ind i projekterne.

Bygningskonstruktør Jannik Kristensen skal med sin solide erfaring styrke tegnestuens projekteringsteam og drive tegnestuens IKT-ledelse.

Alle 3 er allerede faldet godt til på tegnestuen.

16. juni 2021

TO SKOLER I KØBENHAVN

Hurra! Vi er glade for at kunne annoncere at NOVA5 i samarbejde med Lyngkilde Rådgivende Ingeniører har vundet konkurrencen om helhedsrenovering og modernisering af Heibergskolen og Strandvejsskolen med Byggeri København som bygherrer.

Heibergskolen er i 2003 opført af NOVA5 og det er derfor en særlig fornøjelse at komme tilbage og arbejde videre med skolen. Vi ser frem til at bruge vores mange års erfaring og viden om undervisningsmiljøer og skabe gode rammer for inklusion, læring og dynamisk undervisningsform.