3. juli 2019

Indvielse af den nye foyer til Geomuseum Faxe

Mandag den 1. juli kunne vi fejre indvielsen af den nye foyer til Geomuseum Faxe, der er en del af Kulturhuset Kanten.

Faxe Kommune er bygherre og har bevilliget økonomien til et separat indgangsparti til Geomuseum Faxe. Nova 5 Arkitekter A/S har tegnet tilbygningen mens Ths. Jørgensen og Søn A/S har udført arbejdet. Hele processen er i samarbejde med Faxe Kommune og Østsjællands Museum.
”Arkitekterne har gjort et fremragende arbejde. Tilbygningen er udført i samme stil som resten af Kanten og det ligner faktisk den altid har været der" siger René Tuekær, formand for Plan & Kulturudvalget i Faxe Kommune.
Når den nye tilbygning indvies, er der meget at være stolte af. Gæsten bliver mødt af et åbent og lyst indgangsparti, med god plads til museets butik og et caféområde med en fantastisk udsigt.
"Før i tiden var gæsterne lidt klemt, når de skulle ind og se de nye fossile fund i udstillingen. Men med de nye rammer, er der ikke alene mere plads, der er også en spektakulær udsigt over Faxe Kalkbrud" siger Jesper Milan, Museumsinspektør på Geomuseum Faxe.

Læs mere her

1. juli 2019

Samarbejdsophør

21. juni 2019

Blå Rum på vej

Så er vores projektforslag til Blå Rum ved Fuglsang sø i Herning afleveret, og mens vi tegner videre tester vi også tekniske aspekter som fx vindbelastning. Det “blågrønne” søbad bliver et aktivt tilskud til byen og til borgere i alle aldre, men understøtter særligt målsætningen om at få flere børn ud i naturen.

Læs mere her

18. juni 2019

STADION FÆRDIG OM 10-9-8...

Så er nedtællingen begyndt til afleveringen af Nyt Stadion Helsingør. Turen har været begivenhedsrig. Læs de fine ord fra formand for Idræts- og Fritidsudvalget Jens Bertram og Helsingør Kommunes projektleder Hans Møller.

Læs mere her

3. juni 2019

Flere hænder til tegnestuen

Gode folk hænger ikke på træerne, så vi sætter stor pris på at få Henriette Hastrup & Morten Graversen om bord hos NOVA5. Begge er konstruktører med 7+ erfaring, Henriette, som også er arkitekt, låner vi i en periode. Morten er fastansat. Velkommen!

29. maj 2019

Festligt rejsegilde på Dalby Skole

Alle elever på Dalby Skole var inviteret til rejsegilde med taler og obligatoriske røde pølser. Udover skoleleder Henrik Nielsens tale fortalte forkvinden for børne- og uddannelsesudvalget Kristina Jørgensen om skolens vokseværk gennem tiden. Og endelig var der, som det sig hør og bør, masser af ros til Jakobsen & Blindkildes flittige håndværkerteam.

Læs mere her

29. maj 2019

Projekteringsleder - Nu med diplom

NOVA5s Birgitte Kelding er blandt det allerførste kuld på 22 kursister som har gennemført Danske Byggeøkonomers helt nye projekteringslederuddannelse på baggrund af de nye standardvilkår og ydelsesbeskrivelsen (ABR18). Hun var i forvejen skarp, men nu har hun diplom på kompetencen. Tillykke Birgitte!

24. maj 2019

Helt til tops i storstilet Campuskonkurrence i Hamborg

I team med hamborgarkitekterne Coido er vi nået top tre ud af femten hold i den anonyme konkurrence om en ny supercampus i Hamborg. Konkurrencen har spændt over tre faser siden 2018, og har været underlagt skrappe bygherrekrav til DGNB, regnvandshåndtering og bygbarhed. Af de tre finale-teams løb tyske Rohdecan Architekten af med sejren. Kreativ partner Niels, som har stået i spidsen for opgaven med Coido's Sven Ove, siger om placeringen: "Vi ville selvfølgelig allerhelst have vundet, men det er svært at ærgre sig, når man har slået 12 teams og ved at vi var oppe mod dygtige danske kollegaer som Cebra og 3XN".

23. maj 2019

Første ud af fire nye læringsmiljøer succesfuldt afleveret

De nye undervisningslokaler på Kongskær Skole er netop taget i brug. Opgraderingen er den første i rækken af de fire bornholmerskoler, som NOVA5 har til opgave at udvikle, hvor vi blandt andet har transformeret mørke gange til lyse læringsrum og åbnet op så der er sammenhæng mellem funktioner til glæde for elever og lærere. Og når brugerne er glade er vi glade!

læs mere her

16. maj 2019

Kæmperenovering rykker nærmere

På et velbesøgt møde med 250 engagerede beboere er vores store skimmelrenovering af ikon-byggeriet Galgebakken kommet lidt tættere på. På mødet fik vi sammen med EKAS ingeniørerne fremlagt analyser, konklusioner og løsningsforslag. Lasse Crüger, afdelingsformand i Galgebakken udtaler:”Jeg synes, det var et rigtig godt møde med en masse gode mennesker. Der var mange gode spørgsmål, og det tegner rigtig godt for det arbejde vi alle skal i gang med, at der var så konstruktiv en tone på mødet”. Hen over efteråret opfører vi et prøvehus, for at teste løsningerne, som Landsbyggefonden har stillet krav til. Vi glæder os til samarbejdet med BO-VEST.