Lyskær 13

LYSKÆR – 231 NYE BOLIGER MED GRØN PROFIL - DGNB GOLD I HERLEV

I samarbejde med AG Development og Alma Property opfører vi 18.860 m2 nye 2-5 værelsesboliger.

Projektets DNA er ”grøn social profil” – fra bæredygtige materialer, lavt energiforbrug til udvikling af rammer, der understøtter en social bæredygtig livsstil for de kommende beboere. Boliger de fleste har råd til.

Projektet bygger på ET GODT NABOSKAB, hvor beboerne mødes uformelt og fællesskaber fremmes med fællesrum, tagterrasse og gårdrum tilføres drivhuse til aktivitet og mødested.

Type: Boliger  / Sted: Herlev  / Ingeniør: AFRY  / Øvrige samarbejdspartnere: Designansvarlig NOVA5: Niels Lund Petersen  / Størrelse: 18.860 m2  / Anlægssum: 215 mio kr  / Status: Afleveres september 2022

Fysiske rammer til naboskab

Der etableres to væksthuse med mulighed for fælles aktiviteter. Et placeres i det semiprivate område på tagterrassen, og et placeres pa terræn i gårdrummet. Alle boliger har adgang til egen altan/terrasse.

Altangange indrettes til at kunne fungere til uformelle møder og fælles ophold – således at de bliver til mere end adgang til boligerne, og med sin disponering med større udkragede altaner og sit materialet indbyder til ophold, både privat og fælles.

Stuelejlighedernes private haver, adskilt med lav bevoksning mod det grønne gårdrum og mod gadesiden udføres boliger i stueetagen med en kantzone med beplantning, som sikrer overgangen mellem det offentlige og boligens mere private rum.

Bebyggelsen er udført i klassiske nordiske materialer, der patinerer smukt og anvendes, så der skabes en harmoni og variation i bebyggelsen.