Børnehuset Burlunden

Udflytterbørnehaven Burlunden ligger for enden af Kongelunden på den østlige spids af Amager. Da de eksisterende kolonibygninger, der lå på grunden var udtjent, blev det planlagt at samle fire mindre og separate udflytterbørnehaver i en helt ny institution på Burlundens matrikel. Den nye institution er bygget som en sammenhængende bygningskrop med et stort fælleskøkken og fællesareal. Bygningen i træ og med grønt tag ligger tilbagetrukket på grunden, så børnene om morgenen ankommer til et rigtigt 'skovhus'. Stier som træbroer leder henover legepladsen til indgangen, og udearealerne er opdelt, så hver afdeling har sin egen legeplads indrettet efter individuelle ønsker samt det store fællesareal, som man kan gå på besøg i.

Type: Totalrådgivning, Daginstitution  / Bygherre: Københavns Ejendomme KEjd.  / Sted: Dragør  / Landskab: Thing Brandt Landskab  / Ingeniør: Lemming & Eriksson A/S  / Størrelse: 2.000 m²  / Anlægssum: 44 mio. kr.  / Status: Afleveret 2014

De fire institutioner

De 4 institutioner er disponeret som række mindre enkeltstående huse i træ, der forbindes med garderobeområder i glas. Alle husene har forbindelse til et centralt fællesrum og fælles produktionskøkken. I forlængelse af det fælles produktionskøkken, er der etableret et pædagogisk køkken, hvor børnene kan være med i madlavningen. De enkelte bygninger får sit eget udtryk igennem variation i den udvendige cedertræsbeklædning og særlige farvesætninger.