Nørrebro Park Skole

Den nye Nørrebro Park Skole i København er en sammenlægning af Skolen på Jagtvej og Havremarkens Skole. Hovedbygningen fra 1888 og den senere skolebygning fra 1975, som har direkte forbindelse til Nørrebro Park, er begge blevet gennemgribende renoveret. Samtidig har NOVA5 tegnet en helt ny tilbygning til indskoling og mellemtrin. Både den renoverede historiske del og den nye enkle arkitektur er udsmykket i tæt samarbejde med kunstner Malene Bach, hvis sikre fornemmelse for farver og mønstre giver skolen sin helt egen identitet, som igen skaber større ejerskab blandt eleverne.

Projektet er tildelt FARVEPRISEN 2012

Type: Folkeskole  / Bygherre: Københavns Kommune, KEjd og BUF  / Sted: Nørrebro, København  / Ingeniør: EKJ rådgivende ingeniører  / Størrelse: 2.500 m² nybyg, 9.700 m² ombygning  / Anlægssum: 147 mio. kr.  / Status: Afsluttet

Udskolingen

Til udskolingen er opført en helt ny bygning i tre etager på hjørnet mod Jagtvej og Hans Egedes gade. Den nye bygning indeholder ud over udskolingen nye faglokaler, skolebod/lounge m.m. Det var været ønsket at skabe en skole med en enkel og klar disponering med alle klasser samlet i årgange med mulighed for undervisning i klasserne enkeltvis og samlet med alle årgangens klasser.

sammensætning

Anlægget er nu sammensat af læringsbyggeri fra hver sin periode. En smukt og rigt detaljeret teglbygning fra 1888, en mere brutalistisk skolebygning fra 1977 og NOVA5s nye bygning som viser, at der også i dag kan laves god teglstensarkitektur med kraftig stoflighed og tekstur.

Projektet er udviklet i et konstruktivt samarbejde mellem NOVA5 og billedkunstneren Malene Bach. Hendes farvesætning og bearbejdning af karakteristiske bygningsdetaljer (glasdøre, lydabsorberende vægfelter mm.) har været med til at skabe en formmæssig sammenhæng mellem de tre meget forskellige bygninger.