Campus Bornholm

Færre skel, flere fællesskaber.

Den nye campus ved Rønne samler alle Bornholms store ungdomsuddannelser og efteruddannelser i en fælles superinstitution. De eksisterende murstensbygninger bliver integreret i nye bygningskroppe beklædt med mursten og tombak, som autentiske spor af fortiden. Det giver et logisk hierarki indvendigt, hvor fællesfunktioner for hele skolen er samlet omkring et stort centralt torv, mens de enkelte uddannelseslinjer er organiseret langs mindre og sekundære torve og gader. I det omkringliggende landskab anlægger vi løbestier omkring campus og boldbaner i forbindelse med skolens sportshaller.

Campus Bornholm blev kåret til Årets Byggeri i Åben kategori 2018.

Type: Underrådgivning, Videregående uddannelser  / Bygherre: Campus Bornholm  / Sted: Rønne  / Landskab: Henrik Jørgensen  / Ingeniør: DOMINIA A/S, Lars Ørtoft rådgivende ingeniører  / Øvrige samarbejdspartnere: CUBO som totalrådgiver  / Størrelse: 20.500 m² heraf 15.500 m² nybyggeri  / Anlægssum: 330 mio. kr.  / Status: Afleveret og ibrugtaget

Anden fase indviet

H.K.H. Kronprins Frederik klarede med sikker hånd snoreklippet til indvielsen af vores Campus Bornholm. Det 330 mio. kr. byggeri med de funklende facader er opført med generøs støtte fra A.P. Møllerfonden. NOVA5 er stolte af at have været med fra konkurrenceprojekt til fagtilsyn på byggeriet, som er en milepæl i Bornholms historie og en game changer for øens unge og erhvervslivet. Campus er bygget både til prisen og til tiden, blandt andet af lokale håndværkere - en bedrift som fhv. bestyrelsesformand for Campus Bornholm Jeppe Kofod kalder: ”nærmest uhørt, når det kommer til store offentlige bygningsarbejder”.

Første fase indviet

Første fase af Bornholms største byggeri, Campus Bornholm, er klar. Vores tilsynsførende Kim deltog i indvielsen, hvor campusdirektør Mads Kofoed og vores egen direktør Hanne klippede snor og holdt tale.