Se vores historie her

2018 Campus Bornholm tildeles prisen for Årets Byggeri 2018

Ud af 50 nominerede byggerier er vores Campus Bornholm kåret til ÅRETS BYGGERI 2018 i kategorien ÅBEN. I begrundelsen for valget lyder det blandt andet: "På Campus samles alle øens uddannelser efter folkeskolen, og skolen er således et tiltrængt opgør med den udbredte praksis at adskille de unge i boglige og faglærte uddannelser. Med fine, gennemtænkte og fælles rammer viser vi de unge og deres forældre, at vi som samfund værdsætter alle lige højt uanset hvilken uddannelse og fremtidig jobfunktion, de vælger. Det har Danmark og dets unge brug for”. Vi er stolte af at være en del af kerneteamet bag byggeriet.


2017 Ny identitet. Ny hjemmeside.

NOVA5 får i 2017 ny identitet, ny hjemmeside og nyt logo. Det minimalistiske navnetræk med arkitekter som bærende element er tegnet af NOVA5s egen grafiker Christine Cato.

2016 BUILD Award

Langelinieskolen er nomineret til Årets Byggeri 2016, mens Vibenshus Skole er nomineret til Årets Skolebyggeri 2016 og vinder den britiske BUILD Award for Bedste bæredygtige Transformation 2016.

2015 N5VA rykker

Firmaet flytter fra mørke lokaler i indre by til lyse lokaler i Østerbros Klimakvarter med Danmarks største taghave ØsterGRO som overbo. Samme år modtager N5VA eksportstøtte under Udenrigsministeriets Vitus-program, og åbner afdeling i den livlige Londonbydel Camden.

2012 Et skridt op

Med vinderprojektet til det 17.000 m² store Campus Bornholm med CUBO arkitekter træder NOVA5 et skridt opad på skoleskalaen.

2012 Farveprisen

Nørrebro Park skole tildeles den eftertragtede Farveprisen 2012 for sin grafik og velafstemte farvesætning, udført i samarbejde med kunstner Malene Bach.

2011 Generationsskifte

Et løbende generationsskifte indledes da Hanne Vinkel Hansen og Thomas Dahl indtræder som partnere og løbende overtager ejerskab og daglig ledelse.

2010 Vapnagaard

NOVA5 har vundet og gennemført Danmarks største renoveringsopgave på parkbebyggelsen Vapnagaard i Helsingør.

2009 Ny direktør

Hanne Vinkel Hansen indtræder i 2009, efter et par år i ledelsen, som firmaet direktør.

2006 Nyt logo

Firmaet får nyt logo med integreret femtal og ny kulørt farveprofil.

2005 Kolding Kommunes Bygningspræmiering

Det markante gulstensbyggeri Teglgården i Kolding, som består af seks bygninger med ældreboliger, ungdomsboliger og fælleshus omkring et fællestorv præmieres i 2005 af kommunen.

1996 CASA NOVA

NOVA5 vinder i 1994 konkurrencen ”Proces- og produktudvikling i byggeriet” udskrevet af Erhvervsfremme Styrelsen og Boligministeriet for at øge produktiviteten i byggeriet og styrke tværfaglige samarbejdsformer. Med byggesystemet CASA NOVA er NOVA5 i konsortium med Skanska og COWI frontløbere for innovation af træbaseret byggeri. Etagehusene med bærende konstruktioner i træ bliver populære og opføres i Herning, Hørsholm, Odense, Ballerup, Kolding, Randers, Viborg, Silkeborg og Aalborg. På baggrund af CASA NOVA ændres Bygningsreglementet, så man i dag kan opføre boligbyggerier af brandbeskyttede trækonstruktioner i op til fire etager.

1995 Prangerhuset

Allerede i sit første leveår vinder NOVA5 konkurrencen 'Udfyldningsbyggeri i byfornyelsen' under Realdania-initiativet 'Byggeriets Innovation'. Vinderprojektet Prangerhuset, en nutidig infill i en klassisk københavnerkarré, har spatiøse semiprivate trapperum tilophold og nabokontakt. Installationsskakte direkte mod trapperummene giver store fordele både i anlægs- og driftsfasen, fordi fremføringerne kan ske uafhængigt af andre arbejder og færdiggøres i én arbejdsgang. Samtidig kan vedligehold, inspektion og indførelse af ny installationer, som fx forbrugsmålere, ske uden adgang til boligerne. Projektet står færdigt i 1998 og bliver præmieret af Københavns Kommunes Kulturfond.

1994 Fra A5 til NOVA5

Ved en firmaspaltning i 1994 deler A5 sig i henholdvis "Nøhr og Sigsgaard arkitekter" og "NOVA5 arkitekter as". NOVA5 videreføres af duoen Anders Dragsheim og Jørgen Kreiner Møller.

1985 Betonelementprisen

Tegnestuen modtager i 1985 den prestigefyldte arkitekturpris Betonelementprisen for Sønderborg Amtsgymnasium, som er kendt for sin store glasoverdækkede gade.

1971 A5 Tegnestuen

Efter at have vundet arkitektkonkurrencen om en række undervisningsbyggerier i Kolding grundlægger fem arkitekter - Anders Dragheim, Flemming Nøhr, Niels Sigsgaard, Henrik Vogel og Robert Grünberger - Tegnestuen A5.